Kategorie

Slevy

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2023: Šampión kategorie, dva Regionální šampióni a řada Velkých zlatých medailí pro naše vína

 (0)    0

Výsledky 1. kola soutěže Prague Wine Trophy 2023: Šampión kategorie, dva Regionální šampióni a řada Velkých zlatých medailí pro naše vína
21. 4. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2023, kde nám – a věřím, že i Vám :-) – naše vína opět udělala radost. Oproti předchozím ročníkům došlo ke změně v pořadí kategorií – námi nejvíce sledovaná kategorie vína z odrůdy Barbera byla přeřazena do následujícího kola, takže nás nejvíce zajímala kategorie Jednoodrůdová bílá vína následovaná kategoriemi Červená cuvée a Bílá cuvée. Výsledek našich vín: naše vína získala titul Šampióna, 2 tituly Regionální šampión a celkem 20 našich vín získalo medaili, z toho 10 vín získalo Velkou zlatou nebo Platinovou medaili za hodnocení nad 90 bodů, respektive 95 bodů, 9 vín získalo Zlatou medaili a jedno víno získalo Stříbrnou medaili. Další potvrzení kvality vín v naší nabídce.       

A zde jsou naše ohodnocená vína:

Jednoodrůdová bílá vína. Před lety jsme začali s nabídkou převážně červených vín, ale při ochutnávání vín od dalších a dalších vinařů, narážíme na zajímavá bílá vína. A když jsme před časem prošli naši (stále se rozšiřující) nabídku bílých vín, našli jsme spoustu zajímavých a kvalitních vín. Až mne samotného ten počet překvapil. Zdá se, že bílá vína se nám postupně ‚dostávají pod kůži‘ ;-) A jak je vidět, naše vína zaujala i odbornou porotu :-)

Sanrome 2021 (Terre Alfieri Arneis DOCG)‚ vinařství Cascina Vengore, bylo porotou oceněno 96 body a získalo titul Šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno v soutěži)a Platinovou medaili (tituly Prague Champion a Prague Platinum). Vína z vinařství Cascina Vengore zatím v naší nabídce nenajdete, ale již brzy. Toto vinařství je další ukázka naší neustálé snahy najít pro Vás další vinařství se zajímavými víny. Z ochutnávek vzorků jsme si vybrali toto vinařství jako nového partnera (samozřejmě, že v produkci mají i výtečná vína vína Barbera :-) ) a pro potvrzení našeho dojmu jsme poslali víno Sanrome i do soutěže PWT a je vidět, že se náš názor a docela shoduje s názorem odborné poroty :-)    

PS: pokud máte zájem ochutnat toto výtečné víno ještě před oficiálním uvedením vinařství Cascina Vengore do naší nabídky, napište mi, máme na skladu několik zbývajících láhví vína Sanrome  

Ribolla Gialla 2020 (Friuli Colli Orientali DOC)‚ vinařství Spolert, bylo porotou oceněno 90 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Friuli)a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Troncafuga Bianco 2021 (Umbria IGT Trebbiano)‚ vinařství Plani Arche, bylo porotou oceněno 92 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší bílé jednoodrůdové víno z Itálie /mimo Friuli a Piemont/)a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold).

Grechetto 2021 (Umbria IGT)‚ vinařství Plani Arche, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Il Moggio 2020 (Umbria IGT Grechetto)‚ vinařství Goretti Vini, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

A teď už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získalo těchto 6 vín:

Grifone delle Roveri 2021 (Gavi DOCG di Gavi, tedy odrůda Cortese) a La Fornace 2021 (Gavi DOCG, Cortese)‚ dvě vína z vinařství Bergaglio Cinzia.

Friulano 2020 (Friuli Colli Orieantali DOC) a Friulano N 2021 (Friuli Colli Orieantali DOC, BIO)‚ dvě vína z vinařství Spolert.

Friulano 2020 (Friuli DOC) a Ribolla Gialla 2020 (IGT Venezia Giulia)‚ dvě vína z vinařství Tenuta Beltrame.

Celkem 11 medailí, z toho 1 Platinová (+ Šampión kategorie), 4 Velké zlaté (včetně dvou Regionálních šampiónů a 6 Zlatých medailí pro naše jednoodrůdová bílá vína! Už neplatí, že u nás najdete pouze pěkná červená vína. V bílých vínech jsme pro Vás našli a dovezli mnoho pěkných vín, která jsou často z odrůd u nás málo obvyklých nebo i zcela neznámých. Pokud chcete ochutnat vína z odrůdy Bellone, Bombino Bianco, Garganega, Nascetta nebo Passerina, asi se musíte podívat do naší nabídky :-)

Kategorie Červená cuvée

Chateau Godeau Ducarpe 2016 (St. Emilion Grand Cru)bylo porotou oceněno 94 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Zde bych chtěl poznamenat, že zde nám druhý titul Šampióna unikl jen ‚o vlásek‘ – naše víno bylo druhé v pořadí se stejným bodovým hodnocením jako vítězné víno, dle pomocných kritérií bylo odsunuto na druhé pořadí. Ale... vítězné víno si můžete pořídit za zhruba čtyřnásobek ceny našeho vína. Takže když ‚nemícháme jablka s pomeranči‘, je pro nás naše víno vítězem J

Tempo d‘Angelus 2020 (AOC Bordeaux), třetí víno ze známého vinařství Chaeau Angelusbylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

The Oak 2019 (qualitatswein Reserve)z vinařství Eichenwald Weine bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

A opět už jen stručně, Zlatou medaili a titul Prague Gold získala tato 3 vína:

Petaso 2019 (Rosso di Montepulciano DOC) a Tedicciole 2020 (Toscana IGT Rosso)‚ dvě vína z vinařství Montemercurio.

Die Zeitreise 2020 (qualitatswein) z vinařství Eichenwald Weine.

Kategorie Bílá cuvée

Pribus 2015‚ (IGT delle Venezie) z vinařství Tenuta Beltrame bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Matreca 2014‚ (Toscana IGT Bianco) z vinařství Anna Maria Giacomelli bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

 

Co dodat? Držte nám a našim vínům palce do dalších kol soutěže! A hlavně také objednávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla
Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne